Bedrijven financieel versterken.

‍Voor de duurzame toekomst van onze Vlaamse economie.

Nieuws.

Welvaartsfonds investeert in signalisatiebedrijf Remotec

Signalisatiebedrijf Remotec uit Sint-Denijs-Westrem groeide de afgelopen jaren fors en wil haar positie in binnen- en buitenland nog versterken. Om marktleider te worden in industriële signalisatie, wegmarkeringen en bedrijfsbranding doet het een beroep op financiering van het Welvaartsfonds. Dat werd in 2021 n.a.v. de coronacrisis door de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en diverse financiële partners opgericht om de Vlaamse economie te ondersteunen en mee de omslag naar een duurzame economie te helpen bewerkstelligen.

GIMBER haalt 10 miljoen euro op en versterkt management

Op amper vijf jaar tijd schopte de gezonde, alcoholvrije gemberdrank van GIMBER het tot een internationaal succesverhaal. De Belgische scale-up heeft in een Series B-kapitaalronde 10 miljoen euro opgehaald om een extra groeiversnelling in te zetten. Investeerders zijn Het Welvaartsfonds en huidige aandeelhouders DLF Venture en Square One Foods. Oprichter Dimitri Oosterlynck: “We zijn gewapend om voorop te blijven lopen in een markt die de voorbije jaren geëxplodeerd is.”

Financiële injectie van 5 miljoen voor versnelde expansie Fietsen Wildiers

De familiale retailer Fietsen Wildiers zette de afgelopen drie jaar een doorgedreven groeispurt in. Mede onder impuls van nieuwe aandeelhouders afkomstig uit de autosector. Het voortzetten van die strategie met gerichte overnames op strategische locaties, binnen een almaar meer consoliderende fietsenmarkt, wordt nu gestut door een financiële injectie van 5 miljoen euro van het Welvaartsfonds

Het Welvaartsfonds investeert naast In2Action Capital en het management in Mylène

Ter ondersteuning van de verdere groei verstrekt het Welvaartsfonds een lening aan Mylène