Bedrijven financieel versterken.

‍Voor de duurzame toekomst van onze Vlaamse economie.

Nieuws.

Welvaartsfonds injecteert 10,9 miljoen euro in de vooruitstrevende machine-ontwikkelaar Leuven Air Bearings

Met groot genoegen kondigt het Welvaartsfonds vandaag aan een investering van 10,9 miljoen euro te doen in Leuven Air Bearings, een toonaangevend bedrijf op het gebied van luchtlagertechnologie en geavanceerde lasertoepassingen. Het bedrijf kende een sterke groei: in 2022 verdubbelde het zijn omzet en in 2023 verhuisde het naar een state-of-the-art productiehal met cleanroom faciliteiten in het Brabantse Bekkevoort.

Acht miljoen euro Welvaartsfondskapitaal voor modulair bouwbedrijf Skilpod

3D-modulair bouwbedrijf Skilpod uit Geel zet haar groeiambities kracht bij met een forse kapitaalverhoging van 11 miljoen euro. De huidige aandeelhouders bestaande uit founders Filip Timmermans en Jan Vrijs, Groep Van Roey en U2P Group verwelkomen het Welvaartsfonds als nieuwe investeerder. Deze transactie is een belangrijk signaal in de woningbouwmarkt waar geïndustrialiseerd bouwen versneld de omslag maakt van niche naar mainstream.

Welvaartsfonds stut ambitieuze groeiplannen van EUTRACO met een achtergestelde lening

EUTRACO heeft er de laatste jaren alles aan gedaan om het imago van een klassieke transporteur van zich af te schudden. CEO Serge Gregoir wil op korte termijn de derde grootste logistieke speler worden in de Belgische markt én zich in Europa tonen als een geducht uitdager. Het bedrijf lanceert een investeringsplan ten belope van 300 miljoen euro om die visie om te zetten in realiteit.

Ellio haalt 5 miljoen euro op bij toonaangevende investeerders voor internationale expansie

IntuEdrive, het bedrijf achter de Belgische fabrikant van speed pedelecs Ellio, kondigt met trots aan dat het succesvol 5 miljoen euro heeft opgehaald tijdens een recente kapitaalronde. Aan de financieringsronde namen bestaande aandeelhouders PMV, U2P en Buselo deel, evenals twee nieuwe investeerders: Invest For Jobs en het Welvaartsfonds.

Welvaartsfonds investeert in signalisatiebedrijf Remotec

Signalisatiebedrijf Remotec uit Sint-Denijs-Westrem groeide de afgelopen jaren fors en wil haar positie in binnen- en buitenland nog versterken. Om marktleider te worden in industriële signalisatie, wegmarkeringen en bedrijfsbranding doet het een beroep op financiering van het Welvaartsfonds. Dat werd in 2021 n.a.v. de coronacrisis door de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en diverse financiële partners opgericht om de Vlaamse economie te ondersteunen en mee de omslag naar een duurzame economie te helpen bewerkstelligen.

GIMBER haalt 10 miljoen euro op en versterkt management

Op amper vijf jaar tijd schopte de gezonde, alcoholvrije gemberdrank van GIMBER het tot een internationaal succesverhaal. De Belgische scale-up heeft in een Series B-kapitaalronde 10 miljoen euro opgehaald om een extra groeiversnelling in te zetten. Investeerders zijn Het Welvaartsfonds en huidige aandeelhouders DLF Venture en Square One Foods. Oprichter Dimitri Oosterlynck: “We zijn gewapend om voorop te blijven lopen in een markt die de voorbije jaren geëxplodeerd is.”

Financiële injectie van 5 miljoen voor versnelde expansie Fietsen Wildiers

De familiale retailer Fietsen Wildiers zette de afgelopen drie jaar een doorgedreven groeispurt in. Mede onder impuls van nieuwe aandeelhouders afkomstig uit de autosector. Het voortzetten van die strategie met gerichte overnames op strategische locaties, binnen een almaar meer consoliderende fietsenmarkt, wordt nu gestut door een financiële injectie van 5 miljoen euro van het Welvaartsfonds

Het Welvaartsfonds investeert naast In2Action Capital en het management in Mylène

Ter ondersteuning van de verdere groei verstrekt het Welvaartsfonds een lening aan Mylène