Bedrijven financieel versterken.

‍Voor de duurzame toekomst van onze Vlaamse economie.

Ellio haalt 5 miljoen euro op bij toonaangevende investeerders voor internationale expansie

IntuEdrive, het bedrijf achter de Belgische fabrikant van speed pedelecs Ellio, kondigt met trots aan dat het succesvol 5 miljoen euro heeft opgehaald tijdens een recente kapitaalronde. Aan de financieringsronde namen bestaande aandeelhouders PMV, U2P en Buselo deel, evenals twee nieuwe investeerders: Invest For Jobs en het Welvaartsfonds.

Deze kapitaalinjectie markeert een belangrijke mijlpaal voor IntuEdrive en zal de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf versnellen. Het totale investeringsbedrag omvat 2,5 miljoen euro die onmiddellijk werd opgehaald, evenals een extra 2,5 miljoen euro die gereserveerd wordt voor bijkomende financiering volgend jaar. Bovendien is er ook voor 2,2 miljoen euro aan leningen geconverteerd in aandelen, waardoor de financiële positie van het bedrijf verder wordt versterkt.

De opgehaalde fondsen zullen strategisch worden ingezet om de groei van Ellio te versnellen. Een deel van de middelen wordt gebruikt voor de internationalisering van Ellio als speedpedelecmerk, terwijl het overige deel zal worden aangewend voor de doorontwikkeling van de revolutionaire IntuEdrive-aandrijftechnologie. Die moet zo ook toepasbaar worden voor cargo bikes en beschikbaar komen voor andere fabrikanten die de technologie in hun modellen willen inbouwen.

De kapitaalronde bekroont een jaar van hoogtepunten voor het jonge technologiebedrijf. In het najaar van 2022 bouwde het bedrijf haar 1000ste speed pedelec in de productiehallen van Bewel Tessenderlo, om de tweede helft van dat jaar break-even af te sluiten. Intussen lanceerde Ellio twee nieuwe modellen, Max en Marty, en werd zo het productportfolio stevig uitgebreid. Momenteel staat Ellio voor een internationale uitbreiding van haar verkoopnetwerk, te beginnen met Nederland.

Jorrit Heidbuchel, mede-oprichter en CEO van Ellio, verklaart: "Met deze nieuwe kapitaalinjectie staat niets Ellio nog in de weg om een dominante speler te worden op de speedpedelecmarkt. Daarnaast stellen de nieuwe middelen ons in staat om het potentieel van onze unieke technologie verder te verzilveren en er nieuwe markten mee te bedienen."

“Met haar zelf ontwikkelde geavanceerde aandrijftechnologie is IntuEdrive erin geslaagd om technologische innovatie om te zetten in een succesvol product dat een oplossing biedt voor de mobiliteitsproblematiek. Het Welvaartsfonds is onder de indruk van het traject dat het bedrijf heeft doorlopen en wil door mee te investeren bijdragen aan de verdere versterking van de organisatie, de diversificatie in de productportefeuille en de continue verbetering van de aandrijfsystemen die van IntuEdrive een vaste waarde moeten maken in de internationale e-bikesector”, zegt Roald Borré, portfoliomanager bij het Welvaartsfonds.

“BUSELO investeerde reeds vroeg in de onderneming achter Ellio vanwege het vertrouwen in de oprichters en het team, en gelooft sterk in de softwaretechnologie die de Ellio rijervaring uniek maakt”, aldus Joris Van Maldeghem, bestuurder bij Buselo.

"Eén van de belangrijkste kernwaarden van U2P is zorg voor onze Planeet. Iets waar Ellio met haar innovatieve mobiliteitsoplossingen, die niet enkel lokaal worden ontwikkeld maar ook geproduceerd, dagelijks haar steentje toe bijdraagt. Deze lokale verankering is een cruciale pijler in het groeiverhaal van IntueEdrive", volgens Thomas Voets, Communicatiemanager bij U2P.

IntuEdrive kan als jong bedrijf reeds een track record voorleggen die aantoont dat het mogelijk is om een innovatief product te lanceren met lokale R&D én productie. Dit sluit perfect aan bij de strategie van Invest For Jobs als investeringsfonds. IFJ is ervan overtuigd dat IntuEdrive met deze nieuwe kapitaalronde de volgende stappen kan zetten in de ontwikkeling van de drivetrain en het opschalen van de succesvolle Elliomodellen”, aldus Nils Nijs, Investment Director bij Invest For Jobs

Ellio is enthousiast over de toekomst en zal zich blijven inzetten om innovatieve oplossingen te bieden op het gebied van speed pedelecs en om de mobiliteit van morgen mee vorm te geven.

Over Ellio

Ellio is de grootste Belgische fabrikant van speed pedelecs, die streeft naar duurzame en efficiënte mobiliteitsoplossingen. Het bedrijf ontwerpt en produceert hoogwaardige elektrische fietsen met geavanceerde aandrijftechnologie, ontleend aan de automotive sector, waar beide oprichters voordien actief waren. Met een sterke focus op kwaliteit, prestaties, gebruiksgemak en veiligheid is Ellio vastbesloten om de mobiliteitstransitie te leiden en bij te dragen aan een groenere en gezondere toekomst. Voor meer informatie kunt u terecht op www.rideellio.com.