Bedrijven financieel versterken.

‍Voor de duurzame toekomst van onze Vlaamse economie.

Leasing scale-up LIZY viert vijfde verjaardag met vers kapitaal van D’Ieteren, Alychlo en Welvaartsfonds

LIZY, de Belgische marktleider in tweedehands leasen, wordt vijf en viert dat in stijl. Na een uitbreiding naar Frankrijk en een verdriedubbeling van de omzet in 2023 haalt de scale-up nu 11,5 miljoen euro vers kapitaal op. Met die injectie mikt het bedrijf op marktleiderschap in Europa. “De vraag naar betaalbare elektrische leasewagens blijft groeien, een gat in de markt dat LIZY opvult

Sinds 2019 maakt de Brusselse scale-up LIZY leasen eenvoudiger en goedkoper voor zelfstandigen en kmo’s. Die kunnen bij hen volledig digitaal een leasecontract aangaan voor kwaliteitsvolle tweedehandswagens. De formule werkt: het bedrijf schopte het op korte tijd tot Belgische marktleider in tweedehands leasen en breidde uit naar Frankrijk. Bovendien kwam LIZY dankzij zijn digitale aanpak ongeschonden uit de coronapandemie: het aantal medewerkers verdubbelde zelfs op twee jaar tijd.

Dat alles wekt vertrouwen bij investeerders. LIZY zet zijn vijfde verjaardag in met een kapitaalverhoging van 4 miljoen euro, gesteund door een consortium van bestaande investeerders: Alychlo (de family office van Marc Coucke), D’Ieteren Automotive en NewAlpha. Daarnaast stapt nieuwe partner Welvaartsfonds aan boord met een schuldfinanciering van 7,5 miljoen. “LIZY heeft een sterk team, een mooi trackrecord en een groot toekomstpotentieel”, laat Emmanuel Damman van het Welvaartsfonds optekenen.

Volop inzetten op elektrisch

Een niet onbelangrijk aspect in LIZY’s snelle opmars is de groeiende populariteit van elektrische leasewagens. “De vraag naar betaalbare elektrische auto's neemt enorm toe: zowat de helft van onze contracten is voor elektrische of hybride modellen. Door voor jonge tweedehandswagens te kiezen, kan LIZY kwaliteitsvolle elektrische wagens aanbieden aan lagere leaseprijzen: een interessante optie voor bedrijven die op zoek zijn naar duurzame, maar toch betaalbare mobiliteitsoplossingen”, vertelt medeoprichter en CEO Sam Heymans.

Net die inzet op duurzaamheid en toekomstgerichte oplossingen maakt LIZY aantrekkelijk voor investeerders. “Bij Alychlo investeren we in bedrijven die een duidelijke visie hebben”, aldus oprichter Marc Coucke. “LIZY is Belgisch, houdt zich aan de langetermijnplannenen heeft een grote focus op duurzaamheid. Dat alles past perfect bij onze doelstellingen. Hun indrukwekkende groei en innovatieve aanpak maken hen tot een voorbeeld voor velen.”

Frankrijk belangrijk als opstap naarEuropa

Gesterkt door vijf jaar sterke groei op eigen bodem, schakelt LIZY nu een versnelling hoger. Het opgehaalde kapitaal wordt ingezet om de uitbreiding naar Frankrijk verder te ondersteunen en om de blik te richten op nieuwe Europese markten. “We zien overal hetzelfde: de huidige opties voor zakelijk leasen zijn grotendeels analoog, en zorgen voor lange wachttijden en ontevreden klanten”, weet medeoprichter en CTO Vincent Castus. “Onze groei de voorbije vijf jaar heeft bewezen dat klanten wel degelijk op zoek zijn naar snellere, modernere, klantvriendelijkere manieren om wagens te leasen. LIZY staat te popelen om die rol ook buiten België te vervullen, en dankzij de steun van onze partners kunnen we deze ambitie waarmaken.”

De belangrijkste steunpilaar voor deze ambitie is een doorgedreven moderne, digitale aanpak in alles dat het bedrijf doet. Het hele leaseproces van wagenkeuze tot ondertekenen van het contract verloopt online, en sinds kort zet LIZY ook in op AI om back-office taken te automatiseren. "We willen leasen net zo snel en eenvoudig maken als online een broodrooster bestellen", concludeert Castus. "Kortom, we zijn klaar voor de toekomst."

________________________________________________________________________

 LIZY in cijfers

 No. 1

op  vlak van tweedehands leasing in België

3.500+

tevreden  klanten

4.7/5

gemiddelde  score op Trustpilot

 40

teamleden,  een verdubbeling op twee jaar tijd

1.000+

wagens  aangeboden op de website

+200%

omzet  in 2023

Over Lizy

Het digitale leasingplatform LIZY (www.lizy.be) werd in 2019 opgericht door ondernemers Sam Heymans en Vincent Castus. De twee ondernemers willen een auto leasen net zo makkelijk maken als online een broodrooster bestellen. LIZY richt zijn aanbod van recente tweedehands- en stockwagens in de eerste plaats op kmo's, zelfstandigen en freelancers. Klanten besparen gemiddeld meer dan € 100 per maand in vergelijking met een nieuwe wagen leasen.