Bedrijven financieel versterken.

‍Voor de duurzame toekomst van onze Vlaamse economie.

Het Welvaartsfonds investeert naast In2Action Capital en het management in Mylène

Ter ondersteuning van de verdere groei stapt In2Action Capital (I2A) mee in het kapitaal. De transactie is een Management Buy Out : ook het key management team investeert mee in de onderneming om samen de ambitieuze plannen te verwezenlijken. Daarnaast zet het Welvaartsfonds mee haar schouders onder de verdere groei door het verstrekken van een lening.

De coronacrisis was uiteraard een uitdagende periode voor de onderneming, omdat één van de pijlersvan de werking, direct sales, tijdelijk verboden werd. Die periode is nu gelukkig achter de rug. Het management gelooft rotsvast in het potentieel van de groep en heeft dan ook samen met In2Action Capital alle aandelen overgekocht, tot dan in handen van de Vision Health Care Group.

Ready for a shiny future

“The future is bright! Daar zijn we bij Mylène rotsvast van overtuigd. We zitten boordevol nieuwe plannen om onze positie op de beautymarkt in binnen- en buitenland stevig te verankeren. Daarvoor stelden we een nieuw, ervaren managementteam samen dat het roer voor de toekomst overneemt” zegt Managing Director Kevin Vonckx.

Kathleen Krol, Business Operations & IT Director: “We zijn volop in de weer met een geïntegreerd en efficiënt IT-systeem,  zodat interne en externe processen gemakkelijk, vlot en correct verlopen. Ik kijk ernaar uit om een voorloper te worden als omnichannel netwerkbedrijf”.

Filip Meersman, Operational Director: “Innovatie is een belangrijke pijler in elk bedrijf, ook bij Mylène.We zullen de komende jaren focussen op de ontwikkeling van nieuwe eigen producten én op de productie van andere merken in onze fabriek.”

Charlotte Giroud, Sales-en Marketing Director: “Onze consulenten en hun netwerk vormen de spil van ons merk. En zullen dat blijven doen in de toekomst. Er is nog heel veel potentieel op de markt. Ik kijk ernaar uit om dit verder uit te bouwen.”

Paul Ponnet, Financial Director: “De afgelopen jaren zijn we geconfronteerd met grote uitdagingen, maar de gezondheid van ons bedrijf bleef standhouden. Meer nog: we zien weer groei. Ik ben er zeker van dat we samen een mooie toekomst tegemoet gaan!”

Kevin Vonckx, Managing Director: “Onze roots, onze kern, onze waarden blijven onveranderd. Samen bouwen we verder aan het bekende Mylène-DNA. Met de nadruk op samen, want: WE are Mylène. Dat kunnen we natuurlijk nog beter met tools die futureproof zijn.En met een ervaren management dat waardevolle interne en externe expertise combineert.

“Het aspect ‘samen’ – We are Mylène– is ook de leuze binnen het nieuwe managementteam dat het bedrijf overneemt. Dat doen we samen met onze investeringspartner In2Action Capital. Een sterk partnership dat ons in staat stelt om doordacht te investeren en een versnelling hoger te schakelen voor het bedrijf en de medewerkers. Op die manier zetten we de juiste stappen naar een Mylène dat meer dan ooit zal schitteren.” voegt hij toe.

 Voor In2Action capital betekent dit een eerste investering:  “Mylène beantwoordt perfect aan de investeringscriteria van het fonds. Ondanks enkele moeilijke jaren, te wijten aan Corona, heeft het bedrijf een groot potentieel door haar uitstekende producten en door een vernieuwde aanpak van de direct sales te koppelen aan een omnichannel aanpak. Wij zijn onder de indruk van het professionalisme, de ervaring en de motivatie van het ganse team en geloven sterk in een verdere, rendabele groei” aldus Joost Verdiesen van In2ActionCapital.

Filip Lacquet, portfoliomanager bij het Welvaartsfonds: "Mylène is een sterk merk dat zijn uitgebreide klantenbestand steeds kon overtuigen met kwaliteitsvolle en vernieuwende producten. Het Welvaartsfonds kent daarom graag een lening toe om die innovatie verder te kunnen verzekeren en zo de omnichannel toekomst van Mylène verder uit te bouwen. Het engagement van het bestaande management sterkt ons in de overtuiging dat Mylène een naam als een klok blijft in de sector van de high end verzorgingsproducten."

Mylène een sterk merk:

Mylène werd opgericht in 1965. Gedurende vijf decennia werd het bedrijf uitgebouwd tot een succesvolle speler met een eigen onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium en een moderne, eigen productie in Heist-op-den-Berg. Mylène is actief in België,Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Een sterke lokale verankering eneen persoonlijke aanpak vormen het succesrecept van het bedrijf.

Voor meer informatie: Kevin Vonckx, CEO,tel +32 486 80 99 66; www.mylene.eu

Over In2Action:

In2Action Capital is een investeringsfonds, in 2020 opgericht, bestemd voor investeringen in Belgische KMO’s. De focus ligt op“special situations”, waarbij financiële middelen worden verstrekt aan bedrijven met een toekomst maar die tijdelijk kampen met structurele, operationele uitdagingen of financiële uitdagingen (o.a. turn-arounds). In2Action Capital is flexibel in het structureren van transacties om tegemoet te komen aan de specifieke noden en mogelijkheden van de betrokken partijen, waarbij het fonds actief betrokken is bij de verdere uitbouw.

Voor meer informatie: Joost Verdiesen , In2ActionCapital , tel +32 3 689 45 01 ; www.in2actioncapital.be

 Over het Welvaartfonds:

Het Welvaartsfonds is het gemeenschappelijke engagement van de private en de publieke sector om verder te bouwen aan de economische relance. De middelen van het Welvaartsfonds zullen helpen om de Vlaamse economie sneller op het pre-corona niveau te brengen en bieden een antwoord op de mogelijke solvabiliteitsproblemen van de Vlaamse bedrijven door de coronacrisis.  Naast de Vlaamse overheid,die via PMV investeert in het Welvaartsfonds, hebben ook AG Insurance, AllianzBenelux, Baloise Belgium, Belfius Insurance, BNP  Paribas Fortis, Ethias, de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij, KBC en de P&V Groep middelen toegezegd om het economische herstel te bespoedigen. www.welvaartsfonds.eu