Bedrijven financieel versterken.

‍Voor de duurzame toekomst van onze Vlaamse economie.

GIMBER haalt 10 miljoen euro op en versterkt management

Op amper vijf jaar tijd schopte de gezonde, alcoholvrije gemberdrank van GIMBER het tot een internationaal succesverhaal. De Belgische scale-up heeft in een Series B-kapitaalronde 10 miljoen euro opgehaald om een extra groeiversnelling in te zetten. Investeerders zijn Het Welvaartsfonds en huidige aandeelhouders DLF Venture en Square One Foods. Oprichter Dimitri Oosterlynck: “We zijn gewapend om voorop te blijven lopen in een markt die de voorbije jaren geëxplodeerd is.”

Een gezonde alcoholvrije revolutie ontketenen, dat is de missie van GIMBER-oprichter Dimitri Oosterlynck. Hij was na het zoveelste “alcohol-or-water-event” op zoek naar een gezond en lekker alternatief voor alcohol. Omdat hij er geen vond,besloot hij er zelf maar één te brouwen op basis van pittige gember.

GIMBER groeide op vijf jaar tijd uit van een one man army tot een onderneming van 70 medewerkers, die een jaaromzet draait van bijna 20 miljoen euro. De 100 procent natuurlijke en biologische gemberdrank is uitgegroeid tot een householdname in de Benelux en Frankrijk, en wordt verkocht in de mooiste winkels van Europa.

 Het Welvaartsfonds mee aan boord als investeerder

GIMBER heeft nu in een Series B-kapitaalronde 10 miljoen euro opgehaald om een groeiversnelling in te zetten. Naast de huidige aandeelhouders DLF Venture en Square One Foods stapt ook het Welvaartsfonds mee aan boord als investeerder. Het Welvaartsfonds ondersteunt veelbelovende, innoverende scale-ups en groeibedrijven en geeft hen net die extra middelen die nodig zijn om een versnelling hoger te schakelen of terug aan te knopen met groei. Het Welvaartsfonds focust op drie types financieringen die de balans kunnen verstevigen en de groei kunnen ondersteunen: kapitaal, quasi-kapitaal en achtergestelde leningen.

GIMBER wil zijn huidige sterktes op productinnovaties en verkoopstrategieën verder sterk uitbouwen om zijn positie in de Benelux en Frankrijk verder te versterken. Daarnaast richt de scale-up zijn pijlen ook op verdere internationale expansie in andere markten.

 Oprichter Dimitri Oosterlynck: "Sinds 5 jaar zijn we met GIMBER de pionier in het alcoholvrije segment, maar met het specifieke doel om een gezond alternatief te bieden en daar zijn we nog steeds redelijk uniek in. Als je vandaag door de rekken loopt van de betere voedingswinkels, dan merk je dat het aanbod veel groter is geworden de laatste 3 jaar. Deze kapitaalinjectie laat GIMBER toe om nog een versnelling hoger te schakelen. Onze markt is razendsnel volwassen geworden en we investeren nu om dat momentum te grijpen en voorop te blijven lopen.”

Roald Borré, portfoliomanager van het Welvaartsfonds: “Gimber heeft een indrukwekkend parcours afgelegd in de voorbije jaren. Vanuit het niets een succesvol FMCG-product op de markt brengen in een nieuwe categorie is een schitterende prestatie. Gimber heeft het potentieel om internationaal potten te breken en bovendien een positieve bijdrage te leveren aan de voedingsgewoontes van de consument. Wij zijn dan ook verheugd dat wij samen met de bestaande aandeelhouders en het versterkte management - dat trouwens zelf ook mee investeert - onze schouders kunnen zetten onder dit fantastisch verhaal.”

 Ervaren rotten met sectorervaring

De voorbije maanden werkte GIMBER niet alleen aan de kapitaalronde, de onderneming versterkte ook zijn management. Oprichter en meerderheidsaandeelhouder Dimitri Oosterlynck neemt als ‘Gimberman in Chief’ de marketingafdeling onder zijn vleugels. Tim Kamanayo, die al managing director ad interim was, wordt de nieuwe CEO van GIMBER.

Andere versterkingen zijn Aurélie Piette (Human Capital Director), Christophe Segers(CFO), Sandro De Cock (Sales Director) en Geert De Brandt (Operations Director).

 “GIMBER is op heel korte tijd uitgegroeid van een kleine startende speler tot een internationale speler die verder zijn revolutie wil voeren in de gezonde en bewuste alternatieve drinks”, legt Dimitri uit. “Daarom hebben we ons management versterkt met ervaren vakmensen. Zij kennen de klappen van de zweep en hebben samen tientallen jaren relevante ervaring. We zijn gewapend en klaar als nooit tevoren om GIMBER verder te doen groeien!”

 Het Welvaartsfonds werd voor deze transactie bijgestaan door Cresco en LDSAdvisory. Gimber door Merodis en Astrea.

Over Gimber

GIMBER: 100% natuurlijk, 0% alcohol en 200% good vibes.

GIMBER is jouw onmisbare alcoholvrije partner doorheen het hele jaar. Founder, DimitriOosterlynck bottelde bijna 5 jaar geleden de eerste 25 flessen eigenhandig in zijn garage. Intussen kan je GIMBER verkrijgen in de mooiste winkels van Europa. Het is een must-have voor alle gemberliefhebbers en fijnproevers.

Over het Welvaartfonds

Het Welvaartsfonds is het gemeenschappelijke engagement van de private en de publieke sector om verder te bouwen aan de economische relance. De middelen van het Welvaartsfonds zullen helpen om de Vlaamse economie sneller op het pre-corona niveau te brengen en bieden een antwoord op de mogelijke solvabiliteitsproblemen van de Vlaamse bedrijven door de coronacrisis. Naast de Vlaamse overheid, die via PMV investeert in het Welvaartsfonds, hebben ook AG Insurance, Allianz Benelux, Baloise Belgium, Belfius Insurance,BNP  Paribas Fortis, Ethias, FPIMRelaunch, KBC en de P&V Groep middelen toegezegd om het economische herstel te bespoedigen.

www.welvaartsfonds.eu

 Over DLF Venture

DLF Venture(www.dlfventure.com) is een familiebedrijf dat in 2016 is opgericht. Het fonds ondersteunt ondernemers die actief zijn in een van de vier kernsectoren: food& beverage, health & care, edtech en innovatieve retail. Andere investeringen in de F&B-sector zijn ondermeer Edgard&Cooper, Lyre's,Nucao en BettaF!sh.

Over Square One Foods

Square One Foods(www.squareonefoods.com) is een in Oostenrijk gevestigd strategischinvesteringsfonds met een specifieke focus op de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de voedingstechnologie-industrie. De portefeuille van het fonds omvat ondermeer het bedrijf nu+, Löwenanteil en Frank Juice.