Bedrijven financieel versterken.

‍Voor de duurzame toekomst van onze Vlaamse economie.

Welvaartsfonds investeert in signalisatiebedrijf Remotec

Signalisatiebedrijf Remotec uit Sint-Denijs-Westrem groeide de afgelopen jaren fors en wil haar positie in binnen- en buitenland nog versterken. Om marktleider te worden in industriële signalisatie, wegmarkeringen en bedrijfsbranding doet het een beroep op financiering van het Welvaartsfonds. Dat werd in 2021 n.a.v. de coronacrisis door de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en diverse financiële partners opgericht om de Vlaamse economie te ondersteunen en mee de omslag naar een duurzame economie te helpen bewerkstelligen.

Remotec uit Sint-Denijs-Westrem ontwerpt, produceert, installeert en onderhoudt signalisatie, wegmarkeringen, afbakeningen, displays, laadoplossingen en lichtreclames voor de industrie, retail, overheid- en gezondheidssector in België, Nederland en Frankrijk. Het bedrijf dat in 1983 werd opgericht door de in 2020 aan corona overleden Jean-Yves Crevecoeur en aanvankelijk betonreparatieproducten verkocht, werd nadien door zoon Yves geleid. Hij investeerde in een nieuw bedrijfsgebouw, nam Actual Sign en Signa Markings over in 2020 en Quality Colors en Publi Solutions in 2022. Mede daardoor groeide Remotec de voorbije jaren fors, ondanks de coronacrisis. In oktober kwam Lieven Vandendriessche aan boord als nieuwe CEO (Chief Executive Officer) en werd Yves Crevecoeur voorzitter van de raad van bestuur.

Verdere groei

De groei van de afgelopen jaren leidde tot een grotere werkkapitaalbehoefte, die werd gefinancierd door de hogere cashflow  en bijkomende bankfinanciering. Remotec wil de komende jaren verder innoveren en uitbreiden. Het wil haar positie in binnen- en buitenland nog versterken en Europees marktleider worden in industriële signalisatie, wegmarkeringen en bedrijfsbranding. Een achtergestelde lening van het Welvaartsfonds moet bijdragen aan de financiering van de stijgende werkkapitaalbehoefte en de solvabiliteit van de groep verstevigen. Bovendien moet de financiering een bijkomende buffer vormen voor toekomstige investeringen.

Unieke positie

Door haar uitgebreide productaanbod heeft Remotec een unieke positie in een gefragmenteerde markt met vele kleine, lokale spelers. Met de aanstelling van een nieuwe CEO (Chief Executive Officer) en  CFO (Chief Financial Officer) zette Remotec belangrijke stappen in de richting van een verdere professionalisering om de doelstellingen van de groep te realiseren. Het sterke groeiverhaal van Remotec overtuigde het Welvaartsfonds om te investeren. Filip Lacquet, portfoliomanager bij het Welvaartsfonds: "Wij geloven sterk in een verdere groei van Remotec door het unieke productaanbod, het diverse klantenbestand en de flexibiliteit van het bedrijf. De ingezette professionalisering van het management sterkt ons in die overtuiging.”

Uitstoot verminderen

“Door corona werd onze bedrijfsvoering grondig door elkaar geschud maar door de aanpassing van ons salesmodel en de verbreding van onze focus en van ons productaanbod zijn we erin geslaagd onze omzet te doen groeien. De middelen van het Welvaartsfonds maken het ons mogelijk dat groeitraject verder te zetten met een bijkomende focus op duurzaamheid”, aldus Yves Crevecoeur, voorzitter van Remotecs raad van bestuur. Aan de financiering van het Welvaartsfonds, in 2021 opgericht n.a.v. de coronacrisis om de Vlaamse economie te ondersteunen en mee de omslag naar een duurzame economie te helpen bewerkstelligen, zijn verschillende criteria verbonden: Remotec engageert om haar duurzaamheidsscore te verhogen. Zo  wordt de CO2-uitstoot van haar vloot jaarlijks gemeten en moet die gradueel verbeteren. Verder gaat het haar netafhankelijkheid trachten te verminderen door zelf elektriciteit te gaan opwekken. Ook de ontwikkeling van een HR-policy en de oprichting van een raad van bestuur horen bij de afspraken met het Welvaartsfonds.

Over het Welvaartfonds

Het Welvaartsfonds is het gemeenschappelijke engagement van de private en de publieke sector om verder te bouwen aan de economische relance. De middelen van het Welvaartsfonds zullen helpen om de Vlaamse economie sneller op het pre-corona niveau te brengen en bieden een antwoord op de mogelijke solvabiliteitsproblemen van de Vlaamse bedrijven door de coronacrisis. Naast de Vlaamse overheid,die via PMV investeert in het Welvaartsfonds, hebben ook AG Insurance, Allianz Benelux, Baloise Belgium, Belfius Insurance, BNP  Paribas Fortis, Ethias, de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij, KBC en de P&V Groep middelen toegezegd om het economische herstel te bespoedigen.

www.welvaartsfonds.eu

Meer info

Frank Kindt, communicatiemanager Welvaartsfonds, frank.kindt@welvaartsfonds.eu, 0472-42.07.90