Bedrijven financieel versterken.

‍Voor de duurzame toekomst van onze Vlaamse economie.

Skilpod

Skilpod werd 10 jaar geleden opgericht door Filip Timmermans (ingenieur) en Jan Vrijs (jurist) en wordt in binnen- en buitenland erkend als één van de belangrijkste pioniers in de ontwikkeling en productie van modulaire woningen.Deze woningen worden volledig geassembleerd en afgewerkt in een gecontroleerde fabrieksomgeving en vervolgens getransporteerd en geplaatst op locatie met een minimum aan overlast voor de omgeving.

In het verleden realiseerden ze al grotere projecten, zoals woonwijk Buurtskap de Tuunen in Texel, Nederland, een appartementsgebouw met sociale woningen voor vzw Apojo in Aarschot en modulaire nieuwbouwwijken op de Hoedhaarsite in Lokeren en aan de Chocoladefabriek in Tongeren.

Na een weloverwogen marktonderzoek vond Skilpod in het Welvaartsfonds de ideale investeringspartner voor de beoogde groeifase. Roald Borré, en portfoliomanager van het Welvaartfonds:“Investeren in Vlaamse bedrijven die de omslag naar duurzame economie maken, is onze core. De Vlaamse klassieke bouwsector staat onder grote druk maar innovatieve bedrijven als Skilpod tonen aan dat Vlaanderen wel degelijk alle kennis en potentieel heeft om duurzame oplossingen te bieden. Skilpod heeft met relatief beperkte middelen een indrukwekkend track-record gerealiseerd en de markt naar industrieel bouwen als pionier mee geopend. Met onze kapitaalinbreng van 8 miljoen euro in eerste fase, 3 miljoen euro is afkomstig van de huidige aandeelhouders, zijn we overtuigd dat het enorme groeipotentieel gecapteerd zal worden."

www.skilpod.com