Bedrijven financieel versterken.

‍Voor de duurzame toekomst van onze Vlaamse economie.

Mylène

Mylène werd opgericht in 1965. Gedurende vijf decennia werd het bedrijf uitgebouwd tot een succesvolle speler met een eigen onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium en een volledig lokale productie in Heist-op-den-Berg. Mylène is actief in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland en is gekend voor haar direct verkoopmodel via de zogenaamde homeparties Een sterke lokale verankering, een persoonlijke aanpak en een breed, geëngageerd netwerk vormen het succesrecept van het bedrijf.

Ondanks enkele moeilijke jaren, te wijten aan corona waarbij de direct sales via de homeparties werd bemoeilijkt, heeft het bedrijf een groot potentieel. Dankzij haar kwalitatieve producten en haar online aanwezigheid, heeft het bedrijf alles in huis om haar direct verkoopsmodel te laten evolueren naar een omnichannel model.  

Ter ondersteuning van de verdere groei stapte In2Action Capital (I2A) in 2022 mee in het kapitaal, naast de leden van het management. Samen met In2Action Capital kochten ze alle aandelen over, die tot dan toe in handen waren van de Vision Health Care Group.

Om de verder groei te verzekeren zal Mylène de komende jaren focussen op de ontwikkeling van nieuwe eigen producten en op het uitbouwen van een volwaardig hybride verkoopmodel, om zo hun positie op de beautymarkt in binnen- en buitenland stevig te verankeren.

Het Welvaartsfonds zet mee haar schouders onder de verdere groei door het verstrekken van een lening. Hiermee wil het Welvaartsfonds het innovatiepotentieel bij Mylène verder verzekeren om zo haar omnichannel-toekomst verder uit te bouwen.

www.mylene.eu