Bedrijven financieel versterken.

‍Voor de duurzame toekomst van onze Vlaamse economie.

Leuven Air Bearings

LeuvenAir Bearings NV, bekend als LAB Motion Systems, werd in 2006 opgericht als spin-off van het ingenieursdepartement mechanica van de KULeuven. Het bedrijf levert zijn hoogwaardige producten voornamelijk aan klanten in Europa, Amerika en Azië. Als wereldleider in geavanceerde motiontechnologie combineert LAB een ongeëvenaarde stabiliteit en precisie met een baanbrekende aanpak.

Hierdoor behoort het tot de absolute top in de sector. LAB heeft een indrukwekkend klantenbestand opgebouwd, variërend van de opto-elektronische sector tot de X-ray-technologie en de halfgeleider- en automotive-industrie. Een opmerkelijke ontwikkeling is de bouw van de grootste en meest precieze x-ray machine van de wereld voor het ESRF, onderzoek dat door Europa en het Chan Zuckerberg Fund wordt gefinancierd.

De divisie Orion Laser Tech werd in 2019 opgericht. OrionLaser Tech ontwikkelt nieuwe lasertoepassingen op de platformen van LAB Motion Systems. Met het productengamma beoogt ze een complete omwenteling binnen de wereld van glasbewerkingsmachines. Met zijn machines wordt een verregaande digitalisering en energiebesparing gerealiseerd.  Misschien het meest opmerkelijk is de ontwikkeling van een machine om glas te produceren dat herkend wordt door vogels om botsingen te vermijden. Dat Bird Friendly Glass maakt vooral in de Verenigde Staten een steile opmars.

https://www.labmotionsystems.com/