Bedrijven financieel versterken.

‍Voor de duurzame toekomst van onze Vlaamse economie.

Kebony

De Noorse onderneming Kebony ontwikkelde een gepatenteerd biologisch proces om snelgroeiend, milieuvriendelijk ontgonnen zachthout te modificeren tot duurzaam hout met dezelfde uitstraling en eigenschappen als tropisch hardhout.

De Noorse onderneming Kebony ontwikkelde een gepatenteerd biologisch proces om snelgroeiend, milieuvriendelijk ontgonnen zachthout te modificeren tot duurzaam hout met dezelfde uitstraling en eigenschappen als tropisch hardhout. Een concept dat duidelijk aanslaat, want de vraag oversteeg snel de productiecapaciteit in de Noorse productievestiging.

Om de capaciteitsproblemen op te vangen en om tegelijk verdere groei mogelijk te maken, besliste Kebony in 2015 om een bijkomende productiefaciliteit te bouwen in West-Europa. De keuze viel op Vlaanderen wegens de interessante logistieke ligging en de infrastructuur, naast de mogelijkheid tot financiering voor de fabriek alsook de groei.

De nieuwe fabriek was operationeel in 2018 en voegt een jaarlijkse capaciteit van 20.000 m³ toe. Dankzij de nieuwe fabriek kan Kebony beantwoorden aan de nog steeds stijgende vraag. Kebony heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn milieuvriendelijke technologie en innovatie, waaronder de benoeming tot World Economic Forum Technology Pioneer en herhaalde erkenning als Global Cleantech 100-bedrijf.