Bedrijven financieel versterken.

‍Voor de duurzame toekomst van onze Vlaamse economie.

Hawaiian Poké Bowl

Hawaiian Poké Bowl is een food conceptketen dat volgens het fast service model gezonde voeding tegen concurrentiële prijzen aanbiedt en inzet op snelle bediening en beleving in hun restaurants.

Het bedrijf werd in 2018 opgericht door Ashkan Shah, Mattijs Hermans en Albano Gozhina, met een eerste vestiging in Antwerpen. De focus ligt daarbij op het samenstellen van laagdrempelige modulaire en gezonde gerechten tegen een scherpe prijs. De klassieke kom poké, Hawaïaans voor ‘gesneden in kleine blokjes’, bevat rijst, zeewier en vis. Belgische klanten kunnen vaak andere exotische ingrediënten toevoegen, zoals ananas of avocado, maar ook kip of fetakaas.

Poké Bowl surft zo mee op de groeiende trend van het fast casual restaurant. Er wordt verwacht dat wereldwijd dit type restaurants zal groeien van een omzet van 126 miljard euro in 2019 naar 209 miljard in 2027.

Inmiddels heeft de groep zesentwintig restaurants in België en twee in Nederland. Daarbij focussen ze op triple A-locaties zoals toeristische(groot)steden, residentiële locaties en shoppingcentra.

Schaalvergroting

Alle ingrediënten voor de verschillende locaties worden voorbereid in de centrale keuken in Antwerpen, terwijl de bowls lokaal worden klaargemaakt. Dankzij die schaalvergroting en het controleren van de hele toeleveringsketen slaagt Poké Bowl erin zijn bowls aan te bieden aan heel democratische prijzen.

Poké Bowl wil zo de marktleider van de gezonde fastfood worden, en groeien naar 30 restaurants in België en 28 in Nederland.  

Voor de opening van de bijkomende restaurants in België kende het Welvaartsfonds een achtergestelde lening van anderhalf miljoen euro toe.

www.hawaiianpokebowl.be