Bedrijven financieel versterken.

‍Voor de duurzame toekomst van onze Vlaamse economie.

Gimber

Een gezonde alcoholvrije revolutie ontketenen, dat is de missie van GIMBER-oprichter Dimitri Oosterlynck. Hij was na het zoveelste “alcohol-or-water-event” op zoek naar een gezond en lekker alternatief voor alcohol. Omdat hij er geen vond, besloot hij er zelf maar één te brouwen op basis van pittige gember. Hij bottelde daarom bijna 5 jaar geleden de eerste 25 flessen GIMBER eigenhandig in zijn garage.

GIMBER groeide op vijf jaar tijd uit van een eenmanszaak tot een onderneming van meer dan 70 medewerkers en een jaaromzet van bijna 20 miljoen euro. De 100 procent natuurlijke en biologische gemberdrank is uitgegroeid tot een householdname in de Benelux en Frankrijk, en wordt zowel online, in biowinkels, concept stores als de retail verkocht.

GIMBER haalde eind 2022 in een Series B-kapitaalronde 10 miljoen euro op om een groeiversnelling in te zetten. Naast de bestaande aandeelhouders DLF Venture en Square One Foods stapte ook het Welvaartsfonds mee aan boord als investeerder.

GIMBER versterkte ook zijn management in het kader van de kapitaalronde. Tim Kamanayo werd aangesteld als nieuwe CEO van GIMBER zodat oprichter Dimitri Oosterlynck zich kan toeleggen op marketing en R&D. Andere versterkingen zijn Aurélie Piette (Human Capital Director),Christophe Segers (CFO), Sandro De Cock (Sales Director) en Geert De Brandt(Operations Director).

GIMBER wil zijn huidige sterktes op productinnovaties en verkoopstrategieën verder uitbouwen om zijn positie in de Benelux en Frankrijk verder te versterken. Daarnaast richt de scale-up zijn pijlen op verdere internationale expansie.

www.gimber.com