Bedrijven financieel versterken.

‍Voor de duurzame toekomst van onze Vlaamse economie.

Fietsen Wildiers

Fietsen Wildiers is een snelgroeiende Vlaamse familiale fietsretailer met een geschiedenis die teruggaat tot 1937. Met haar gemotiveerde team van 100 medewerkers, biedt Fietsen Wildiers een full service dienstverlening aan van verkoop tot nazorg. Dit zowel voor particuliere klanten als voor bedrijven die op zoek zijn naar een leasingformule op maat.

Wildiers heeft verschillende e-bikecenters verspreid over Vlaanderen. Deze worden ondersteund en beleverd vanuit het hoofdkantoor in Hasselt waar ook het logistieke centrum gevestigd is. Het snelle groeiparcours van Wildiers leverde het bedrijf al drie jaar op rij een nominatie op voor de Trends Gazellen. 

Fietsen Wildiers wordt sinds 1997 geleid door Tim Wildiers en focuste zich als een van de eerste spelers in Vlaanderen op de elektrische fiets van gerenommeerde buitenlandse kwaliteitsmerken zoals Riese & Müller, maar ook Belgische innovaties zoals Ellio en Äska Bike.

In 2018 traden Kris Voet en Peter Hermans, beiden met een achtergrond in de autosector, toe tot het kapitaal van het familiebedrijf. Sindsdien steeg het aantal winkels van twee naar veertien, met plannen voor bijkomende winkels in 2023.  

Op die manier wil Fietsen Wildiers zich positioneren als een van de 4 à 5 toekomstige grote spelers in België, naast de bestaande fietswinkelketens.  

Alsmaar kapitaalintensiever‍

Om die expansie te financieren en de uitdagingen te tackelen die gepaard gaan met groter voorraadbeheer, zowel van onderdelen als van nieuwe fietsen, keek Fietsen Wildiers richting het Welvaartsfonds.  

Eind 2022 injecteerde het Welvaartsfonds 5 miljoen euro in de familiale fietsretailer. Hiermee wil het Welvaartsfonds mee de modal shift bewerkstelligen. Elektrische fietsmobiliteit is immers een primordiale schakel in het reduceren van de uitstoot en het ontwarren van de verkeersknoop in en rond de meeste van onze grote steden, en de ondersteuning van Fietsen Wildiers moet mee die knoop helpen ontwarren.

www.fietsenwildiers.be