Bedrijven financieel versterken.

‍Voor de duurzame toekomst van onze Vlaamse economie.

Eutraco

EUTRACO is een gepassioneerde logistieke speler sinds 1967. Met 55+ jaar ervaring combineren ze de professionele werking van de grotere corporates met de hands-on en klantgedreven aanpak van een stevige KMO.

EUTRACO werd in 1967 opgericht door de West-Vlaamse familie Pattyn/Andries. Drie generaties timmerden aan de weg en bouwden een indrukwekkende onderneming uit. Toen Gregoir in 2017 werd aangesteld als externe CEO, bevond het bedrijf zich op een kruispunt.

Een groot deel van de omzet bestond uit transportactiviteiten, een klein deel uit warehousing. De keuze was duidelijk: of focussen op schaalvergroting, of een specialisatie kiezen. Ze kozen voor het laatste: een prominente Belgische speler worden die lokaal opereert en klanten helpt met alle facetten van logistiek en transport.

Eutraco wil de hele keten ontzorgen, met een sterke focus op IT en procesoptimalisatie. Warehousing is nu hun kernactiviteit, aangevuld met transportdiensten. Ze hebben een luchtvrachtdivisie, zeevrachtdivisie en een eigen douaneagentschap – alles ter ondersteuning van hun opslagdiensten.

https://www.eutraco.eu/